Snapchat en sim only: wat is Snapchat?

Snapchat is het sociale medium van de toekomst dat inmiddels beschikt over 100 miljoen gebruikers. Dat is wereldwijd, aangezien ook ver buiten Nederland dagelijks tal van gebruikers de app gebruiken om foto’s en video’s te delen. Ze doen dat met vrienden en kennissen, maar ook met anderen die ze helemaal niet kennen. Snapchat is een nieuw soort medium dat het mogelijk maakt inzicht te bieden in wat u aan het doen bent of waar u mee bezig bent.
 

Foto’s en video’s delen

In de basis is Snapchat een app die het mogelijk maakt om foto’s en video’s te delen. Het unieke element van deze app? De verschillende foto’s en video’s zijn slechts een bepaalde tijd beschikbaar. Dat kan gaan om 1 seconde tot 10 seconden, afhankelijk van hoe lang u de beelden zichtbaar wilt maken voor de ontvanger.
 
Het is via Snapchat mogelijk om foto’s en video’s te delen met contacten, net als met een bredere doelgroep door middel van ‘Mijn verhaal’. Op die manier hebben anderen de mogelijkheid om u te volgen of kunt u zelf besluiten anderen te volgen. In de beide gevallen zijn de foto’s en video’s slechts tijdelijk beschikbaar. Houd er echter rekening mee dat er apps bestaan die het mogelijk maken de beelden toch op te slaan en langer te bewaren.
 

Foto’s met effecten op Snapchat

effectenSnapchat maakt het bovendien mogelijk om effecten aan de verschillende foto’s toe te voegen. Dat kan door middel van een filter, een regenboog die uit een openstaande mond stroomt of op basis van een ‘faceswap’. Met de effecten probeert Snapchat er vooral voor te zorgen dat het ook op termijn leuk blijft om unieke foto’s en video’s te maken. De kans is groot dat het aantal gebruikers de komende jaren flink toe zal nemen, waardoor Snapchat een medium is om in de gaten te houden.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden