Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Stijgende kosten na afloop sim only contract

Een sim only contract wordt afgesloten voor een bepaalde duur. Vaak is er sprake van een contractduur van 12 of 24 maanden. Tijdens deze contractperiode wordt er meestal korting gegeven op de normale abonnementsprijs. Zo kan een bepaald abonnement 50% minder kosten bijvoorbeeld. Als het contract bijna is afgelopen is het verstandig te kijken naar de reguliere prijzen. Na afloop van het contract kan de prijs namelijk behoorlijk omhoog schieten. De afnemer gaat in dat geval het regulier geldende tarief betalen.

 

Stijgende kosten voorkomen

stijgende-kostenHet voorkomen van stijgende kosten is gelukkig vrij eenvoudig. Er zijn twee manieren om een stijging te voorkomen. Als de geleverde diensten naar wens zijn kan er een nieuw contract worden afgesloten bij dezelfde provider. In de meeste gevallen zijn er actuele sim only aanbiedingen waardoor er weer een betaalbaar contract afgesloten kan worden. Een tweede mogelijkheid is een overstap naar een andere telecom provider. Er is altijd wel een telecom provider met een scherpe sim only aanbieding te vinden. Over het algemeen wordt de maandprijs van een sim only abonnement goedkoper naarmate het contract langer duurt. Met andere woorden, een 24 maanden contract is vaak goedkoper dan een 12 maanden contract.

 

Tijdig overstappen

Het voorkomen van stijgende kosten na afloop van een sim only contract zijn eenvoudig te voorkomen. Het is echter wel belangrijk om tijdig in te grijpen. Twee maanden voor afloop van het lopende contract kan er al gekeken worden naar de mogelijkheden. Bij te laat afsluiten van een nieuw of ander contract zal direct de reguliere abonnementsprijs in rekening gebracht worden. Na afloop van het lopende contract geldt een opzegtermijn van één maand. Als een sim only contract per 15 januari wordt opgezegd, dan wordt het contract in de meeste gevallen per 1 maart stopgezet.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone