Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Tele 2 Roam-like-at-Home: bundels in het buitenland

Tele 2 introduceerde per 8 juni de Roam-like-at-Home bundels voor het buitenland. Daarmee was de provider een week eerder dan wat de Europese Unie verplicht stelde. Providers mogen sinds 15 juni van dit jaar namelijk geen extra kosten meer rekenen voor het gebruik van mobiel internet in andere EU-landen. Dat maakt definitief een einde aan de hoge roaming-kosten waar we altijd rekening mee dienden te houden. Dat is nu niet langer het geval. Tele 2 volgde daarmee Vodafone die de EU-bundels al eerder beschikbaar maakte en KPN die dat deed per de 15e van de maand.

 

Sinds 8 juni geen extra kosten in de EU

extra-kostenZowel nieuwe als bestaande klanten van Tele 2 betalen sinds 8 juni geen extra kosten meer op het moment dat ze mobiel internet gebruiken in de EU of bellen vanuit hun bundel. De bundels waren altijd geldig in heel Nederland. Die geldigheid geldt nu voor zowel Nederland als de andere EU-landen. Dit betekent voor de meeste reizigers dat ze hun roaming niet meer uit hoeven te zetten als ze op reis gaan. In heel de EU is het gewoon mogelijk om de eigen bundel te benutten, om er daarmee voor te zorgen dat ze bereikbaar zijn en daar niet langer een hoge prijs voor betalen.

 

Gratis gebeld worden en nationale tarieven

Bovendien is het voortaan gratis om in heel de EU gebeld te worden. Klanten van Tele 2 betalen net als die van andere providers gewoon de nationale tarieven indien ze buiten de bundel gebruik willen maken van het mobiele internet of belminuten en SMS-berichten. Tele 2 kiest er voorlopig niet voor om de bundels ook buiten de EU beschikbaar te maken. Vodafone is wat dat betreft de enige grote provider die een stap verder gaat dan wat de Europese Unie sinds 15 juni van dit jaar minimaal verplicht stelt.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone