Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Videobellen WhatsApp met sim only

WhatsApp maakte het eerder al mogelijk om onderling te bellen via de applicatie, waardoor de verbinding via internet verloopt. Dat betekent dat het gesprek niet langer ten koste hoeft te gaan van de beschikbare belminuten. De applicatie doet daar nu nog een schep bovenop, door ook videobellen aan te bieden. Dat lukt met zowel een Android, Apple en Windows-smartphone, de mogelijkheid tot videobellen is uitgerold voor de apps in de App Store, de Google Play Store en de Windows Store.
 

Videobellen via internet

Videobellen werkt op een vergelijkbare wijze zoals bij FaceTime van Apple, Facebook Messenger van Facebook, Skype van Microsoft en Duo van Google. Het is voldoende om de ander op te bellen en daarbij de camera in te schakelen. Dit maakt het mogelijk om elkaar tijdens het bellen te zien, waardoor er een meer persoonlijk gesprek ontstaat.
 
WhatsApp begon als een applicatie om via internet berichten naar elkaar te versturen en voegde daar vervolgens de optie om elkaar op te bellen aan toe. Nu is er sprake van een optie tot videobellen, waardoor we het reguliere telefoonabonnement daar niet meer voor nodig hebben. WhatsApp geeft aan dat er een versleuteling geldt voor de videobeelden, zoals we die ook kennen van de berichten zelf. Dat moet voorkomen dat de gesprekken kunnen worden afgeluisterd. WhatsApp geeft aan ook zelf geen inzage in de gedeelte beelden en berichten te hebben.
 

Beschikbaar op alle apparaten

beschikbaarDe mogelijkheid tot videobellen is beschikbaar op alle apparaten die WhatsApp ondersteunen. Dat betekent dat het gaat om praktisch alle smartphones, inclusief computers en laptops die online verbinding kunnen maken met WhatsApp. WhatsApp geeft zelf aan dat de verbinding ook werkt bij een tragere internetverbinding, waardoor iedereen de kans heeft om elkaar voortaan te zien. Dat moet een belangrijk voordeel vormen ten opzichte van de applicaties van MIcrosoft, Apple en Google, waar een betere verbinding voor nodig zou zijn.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone