Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Vodafone en T-Mobile voor de rechter

Vodafone en T-Mobile moeten voor de rechter verschijnen, vanwege de telefoonabonnementen met een gratis toestel die zij verkopen. Volgens de stichting Consumentenclaim is er sprake van een lening, wat voor veel mensen een belangrijk addertje onder het gras heeft betekend. De stichting wil via de rechter afdwingen dat Vodafone en T-Mobile de kosten voor de aanschaf van het toestel gaat terugbetalen, waardoor zich een flinke claim kan ontwikkelen.
 

Dagvaarding voor Vodafone en T-Mobile

Vodafone en T-Mobile hebben een dagvaarding ontvangen. Volgens de stichting Consumentenclaim biedt een uitspraak van de Hoge Raad potentie. Die uitspraak wees uit dat telecombedrijven de wet jarenlang hebben overtreden. Zij adverteerden met all-in prijzen, waarbij er geen splitsing werd gemaakt tussen de kosten voor het gebruik van het abonnement en de kosten voor de aanschaf van de telefoon.
 
Dit leidde ertoe dat de mobiele telefoons die bij de abonnementen werden aangeboden gratis leken. Dat was in de praktijk echter niet het geval. Volgens de Hoge Raad was er in theorie sprake van een lening voor het toestel, die vermengd werd met de kosten voor het gebruik van het abonnement. Vodafone en T-Mobile hebben daarom een dagvaarding ontvangen en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.
 

Kosten voor telefoon terugbetalen

terugbetalenDe Hoge Raad oordeelde eerder dat klanten die een kredietovereenkomst hebben gesloten met een provider die mogen vernietigen. Als zij hun toestel inleveren kunnen ze daar bovendien alle betaalde kosten voor terugkrijgen. Dat zou betekenen dat Vodafone en T-Mobile een flink claim kunnen verwachten. Op die manier is KPN nog niet gedagvaard. Die provider wilde met de stichting in gesprek over een mogelijke compensatie, Vodafone en T-Mobile weigerden dit echter. Het is wat dat betreft nog niet uitgesloten dat ook KPN uiteindelijk een dagvaarding zal ontvangen, als de onderlinge gesprekken op niets uitlopen.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone