Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Voicemail aan of uitzetten?

Sim only abonnementen zijn veelal voordeliger dan de reguliere abonnementen, omdat er geen sprake is van (verborgen) kosten voor de aanschaf van een ‘gratis’ toestel. In de meeste gevallen is er voicemail beschikbaar op basis van sim only. Deze valt eenvoudig aan of uit te zetten. Traditioneel kan dat door een SMS te sturen naar, doorgaans, 1233. Inmiddels hebben de meeste providers ook een eigen app en is het via de website mogelijk om de voicemail in te schakelen of die juist uit te zetten. Houd er met name voor bezoeken aan het buitenland rekening mee dat er sprake kan zijn voor extra kosten voor de voicemail, al is het inmiddels bij veel providers gratis geworden om hier gebruik van te maken.
 

SMS en via de app of website

De precieze code om te versturen naar 1233 verschilt per provider, maar vaak is het voldoende om AAN of UIT te versturen, afhankelijk van of de voicemail aan of uit moet komen te staan. De provider heeft zelf over het algemeen een aantal duidelijke instructies beschikbaar, om de voicemail bij sim only aan of uit te zetten.
 
In de meeste gevallen kan dat nog altijd via SMS, maar is het ook mogelijk om daarvoor de eigen website of de app van de provider te gebruiken. Door daar de voicemail aan of uit te zetten komt daar bovendien meteen de bevestiging van.
 

Voicemail in het buitenland

voicemailVoicemail in het buitenland leidde in het verleden gemakkelijk tot extra kosten, vooral bij een anders goedkoop sim only abonnement. Inmiddels is daar bij de meeste providers geen sprake meer van, zij berekenen daarvoor geen extra kosten meer. Het is de moeite waard om dit even na te gaan bij de provider. Mocht er nog wel sprake zijn van extra kosten, dan is het bij sim only en andere abonnementen verstandig om de voicemail uit te zetten tijdens het verblijf in het buitenland.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone