Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Voordelen in plaats van abo met BKR

Een sim only abonnement was altijd al een aantrekkelijk alternatief voor de reguliere abonnementen. Met de nieuwe wetgeving voor mobiele abonnementen is daar nog een voordeel bijgekomen. Een ‘gratis’ telefoon is in feite een lening, omdat de provider daarvoor maandelijks kosten in rekening brengt. Gedurende de contractperiode, die u gebruikt om het totale bedrag ‘af te lossen’. Sinds enige tijd moeten alle leningen voor €250 of meer worden geregistreerd bij het BKR. Dat betekent dat ook de ‘gratis’ telefoon daar niet meer aan ontkomt. Het reguliere abonnement levert daardoor een BKR-registratie op, iets waar bij sim only geen sprake van is.

 

Geen registratie bij het BKR

bkrDe registratie bij het BKR geldt alleen voor leningen vanaf €250. Indien u kiest voor een sim only abonnement is er geen sprake van een lening. Want, u dient de telefoon los aan te schaffen of een model te gebruiken dat u al bezit. Het abonnement zelf is geen lening, waardoor de provider die niet bij het BKR hoeft te registreren. Het betekent in de praktijk dat een sim only abonnement niet leidt tot een BKR-registratie. Een regulier abonnement kan daar wel toe leiden, bijvoorbeeld met gevolgen voor de leencapaciteit met het oog op een ander krediet of een hypotheek.

 

Duidelijkheid over alle kosten

En een bijkomend voordeel van een sim only abonnement ten opzichte van een regulier abonnement? U heeft een duidelijk overzicht over alle kosten voor het gebruik van de mobiele telefoon. Aan de ene kant betaalt u een vast bedrag voor de aanschaf van het apparaat. Daarnaast betaalt u een bedrag per maand om hier op basis van sim only gebruik van te kunnen maken. U kunt op die manier dus nagaan wat de eenmalige kosten zijn en welke periodieke kosten u maakt voor het abonnement met de smartphone van uw voorkeur.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone