Wanbetaling sim only

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor, gevallen van wanbetaling, ook bij sim only. Het kenmerk van een sim only is dat het een doorlopend abonnement is. Als u zo’n abonnement afsluit krijg u te maken met een bepaalde contractduur. Dit kan bijvoorbeeld 12 of 24 maanden zijn. Tussentijds kunt u niet opzeggen, ook niet als u door financiële problemen de betalingen niet kunt voldoen bijvoorbeeld. Het gevolg is vaak wanbetaling, puur omdat de rekeningen niet meer betaalt kunnen worden. Bij een goedkope sim only van 5 euro per maand bijvoorbeeld is wanbetaling niet zo snel aan de orde. Er zijn echter ook sim only’s van 12,50, 15 of 20 euro per maand. Omdat het maandelijkse bedrag hoger ligt is het niet betalen van de rekening sneller aan de order.
 

Na einde contractduur

eindeZodra de contractduur is afgelopen is er sprake van een maandelijkse opzegtermijn. Dat is wel zo prettig want u kunt dan binnen een maand opzeggen. Als u merkt dat u moeite heeft om de rekening te voldoen, dan raden wij u aan om na te gaan wat de opzegtermijn is en zo snel mogelijk op te zeggen. Hiermee voorkomt u dat de schulden verder oplopen. Hoe hoger de schuldenlast, des te moeilijker het wordt om alles af te lossen. Probeer de hoogte van de schulden dan ook te beperken tot een minimum.
 

Financieel adviseur bij wanbetaling sim only

Als u merkt dat er sprake is van wanbetaling dan raden wij u aan om eens met een financieel adviseur te praten. Zo’n adviseur kan alle inkomsten en uitgaven op een rij zetten. De kans is groot dat er meerdere mogelijkheden zijn om geld te besparen. Door de besparing kunt u zorgen dat u de schulden die u bij de telecom provider hebt sneller kunt aflossen.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden