Wat is een fair use policy?

Een fair use policy maakt het binnen een sim only abonnement mogelijk om praktisch onbeperkt gebruik te maken van internet of belminuten. Praktisch, want de provider gaat er vanuit dat de gebruiker daar ‘eerlijk’ mee omgaat. Op basis van een fair use policy heeft iedereen de mogelijkheid om onbeperkt van het abonnement gebruik te maken, behalve als het verbruik vele malen hoger is dan het gemiddelde van alle anderen. Op die manier houdt de provider eventuele uitschieters in de hand, terwijl het grootste deel van de gebruikers geen omkijken heeft naar limieten. De fair use policy kan gelden voor het gebruik van mobiel internet, net als bij een onbeperkt aantal belminuten of SMS-berichten per maand.
 

Bijna onbeperkt gebruik van mobiel internet

Met name op het gebied van mobiel internet is het bij sim only gebruikelijk om gebruik te maken van een fair use policy. Dat betekent dat het in principe mogelijk is om onbeperkt over het internet te surfen, video’s te streamen en bijvoorbeeld berichten te versturen.
 
De provider houdt echter in de gaten hoeveel data de verschillende klanten gebruiken. Een belangrijk onderdeel van de fair use policy is dat het verbruik niet te ver af mag wijken van het gemiddelde. In dat geval zal de gebruiker die afwijkt een waarschuwing ontvangen.
 

Waarschuwing bij een fair use policy

waarschuwingVeel van de providers geven bij 5 – 10x meer verbruik dan het gemiddelde een waarschuwing. Ze zorgen er daarmee voor dat ze de extreme verbruikers in de hand kunnen houden, zodat de rest van de klanten op basis van de fair use policy haast onbeperkt gebruik kan maken van de beschikbare diensten. Na een eerste waarschuwing heeft een klant doorgaans de tijd om het verbruik aan te passen, om weer netjes binnen het gemiddelde van de fair use policy te vallen. Indien dat niet gebeurt kan er nog een waarschuwing komen, kan de provider een extra tarief voorstellen of kan een gebruiker worden afgesloten.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden