Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Wat is een Sim Only abonnement

Een sim only abonnement geeft puur de manier aan waarop u betaald voor uw gesprekskosten, sms’jes en het verbruik van data op uw mobiele telefoon. Om gebruik te kunnen maken van mobiele services heeft u meerdere mogelijkheden als prepaid, een regulier of een sim only abonnement.
 

Wat houdt een sim only abonnement precies in?

Met een sim only abonnement krijgt u van de provider die u kiest een simkaart geleverd. Deze simkaart kunt u in een telefoon stoppen die u net nieuw heeft aangeschaft of een mobieltje dat u nog heeft liggen. Het is dus de bedoeling dat u zelf over een toestel beschikt, deze krijgt u er niet bij zoals dat doorgaans gaat.
 

Goedkoper bellen, sms’en en internetten

Normaal gesproken krijgt u bij een abonnement een toestel gratis of tegen korting. Dit dient uiteraard wel betaald te worden en dit gebeurt ook doordat uw maandelijkse kosten hoger worden. Met een sim only abonnement daarentegen hoeft u dus niet te betalen voor een nieuw toestel, maar enkel voor het bellen, sms’en en dataverbruik. Hierdoor is het een goedkopere vorm dan de reguliere belvormen. Doorgaans is deze vorm 80 procent goedkoper dan de andere belvormen.
 
Wilt u lagere maandelijkse lasten en heeft u nog een oud toestel liggen, dan is deze vorm uitermate geschikt. Ook wanneer u niet over de nieuwste van de nieuwste telefoons wilt beschikken is het vaak voordeliger om zelf een mobieltje in de winkel aan te schaffen en dit te combineren met sim only. U gaat een contract aan en dit is doorgaans één tot twee jaar. Wel bieden sommige providers de mogelijkheid tot een maandelijks contract.
 

Vergelijken

uitleg-simVoordat u overstapt op sim only kunt u een vergelijking maken zodat u zeker weet dat u de goedkoopste variant voor uw gewenste belminuten, sms’jes en data kunt selecteren. Tevens wanneer u een huidig sim only abonnement heeft en uw contract loopt af doet u er verstandig aan om opnieuw te vergelijken, wellicht dat het toch weer goedkoper kan.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone