Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Wat is een sim only databundel?

Als u kiest voor een sim only databundel dan kiest u voor internet binnen uw sim only abonnement. De bundel geeft weer hoeveel u kunt internetten in de vorm van MB’s. Uiteraard dient uw mobiele telefoon wel geschikt te zijn voor dataverkeer, anders heeft u in principe niets aan een databundel.

 

Kosten databundel

De kosten voor een databundel variëren per provider maar ook per type. Hoe meer MB’s u inkoopt, hoe hoger de maandelijkse kosten zullen zijn. U betaald bij een databundel namelijk niet zoals bij mobiel bellen per minuut, maar per MB. De MB’s geven weer hoeveel data u per maand gebruikt.

 

Soorten databundels

soortenPer providers verschilt het welke soorten databundels ingekocht kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld 100 MB per maand betreffen, maar ook 4 GB of onbeperkte opties. Bij een hoger aantal MB’s kunt u meer internetten en is uiteraard de inkoopprijs ook hoger. Tenminste dit principe geldt per provider. Het kan namelijk wel voorkomen dat een 500 MB internetbundel bij de ene provider goedkoper is dan een 200 MB internetbundel bij de andere provider. Maar bij de provider zelf geldt dat de prijzen oplopend zijn.

 

Juiste databundel kiezen

Het is belangrijk dat u de juiste databundel kiest. Dat wil zeggen dat het aantal MB’s dat u inkoopt overeen komt met uw verbruik hiervan. Want wanneer u teveel inkoopt betaald u onnodig te veel maandelijkse kosten. Maar een nog grotere ramp is wanneer u te weinig inkoopt. De kosten voor dataverbruik buiten de bundel zijn namelijk gigantisch hoog, waardoor u een onaangename telefoonrekening kunt verwachten. Probeer te achterhalen hoeveel MB’s u ongeveer verbruikt en ga hier iets boven zitten. Maar controleer ook tussentijds of het verbruik overeen komt met wat u heeft ingeschat. Indien dit niet het geval is stel dit eventueel bij. Bent u een grote dataverbruiker? Kijk dan naar de onbeperkte opties die aangeboden worden.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone