Blog

Allerlei leuke en interessante artikelen

 

Wat is een virtuele sim only provider?

Verschillende Nederlandse providers opereren op de Nederlandse markt. Maar waarvan de meeste consumenten niet op de hoogte zijn is dat er in principe maar 3 hoofdproviders zijn. Dit zijn KPN, Vodafone en T-mobile. Zij zijn de hoofdproviders omdat zij in het bezit zijn van een eigen netwerk welke zij onderhouden en beheren. Andere providers mogen weer gebruik maken van deze netwerken, dit zijn de virtuele providers. Het gebruik maken van een ander netwerkwordt ook wel een Mobile Virtual Network Operator (MVNO) genoemd.

 

Onafhankelijk of dochteronderneming

Een virtuele provider kan een dochteronderneming betreffen van KPN, T-Mobile of Vodafone. Dit is bijvoorbeeld bij Ben aan de orde, gezien dit een dochteronderneming van T-Mobile betreft. Daarentegen kan een virtuele provider ook onafhankelijk zijn, zoals bij bijvoorbeeld Simpel aan de orde is. Simpel maakt gebruik van het netwerk van KPN, maar is geen dochtermerk.

 

Steeds populairder

Het onderzoeksbureau Telecompaper heeft onlangs onderzoek gedaan naar de groei van virtuele providers. Hieruit is gebleken dat er een groei is bij virtuele providers. Het eerste kwartaal van 2015 is de markt voor virtuele providers met maar liefst 0,6 procent gegroeid. Op het moment van de onderzoeksperiode waren er 20,6 miljoen aansluitingen. Van alle mobiele aansluitingen behoort 41,8 procent toe aan een virtuele provider, dit zijn maar liefst 8,6 miljoen aansluitingen.
 
virtueelDat virtuele sim only providers steeds meer groeien verbaast ons niets. Uit de berekeningen van onze tool blijkt dat deze doorgaans de voordeligste maandelijkse kosten bieden. Bovendien zijn de netwerken hetzelfde, doordat er gebruik wordt gemaakt van een ander netwerk. Hierdoor is de keuze voor de Nederlandse consument een stuk uitgebreider geworden en geeft de prijs meestal de doorslag. Indien men toch een voorkeur heeft voor een bepaald netwerk kan dit aangegeven worden in onze tool en worden alleen de providers getoond die hiervan gebruik maken, dit zijn dus ook de virtuele aanbieders.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone