5gWanneer u buitenshuis internet met uw smartphone, maakt u op dit moment gebruik van het 3G of 4G-netwerk. Hiermee laden internetpagina’s op uw telefoon binnen de kortste keren en worden berichten binnen no-time verzonden. De ontwikkelingen op het gebied van internetsnelheid hebben de laatste jaren niet stilgelegen. Dit geldt ook voor mobiel internet. Zo moet het binnen afzienbare tijd mogelijk zijn om een smartphone te verbinden met het 5G-netwerk in Nederland. Maar wat is 5G eigenlijk? En waarom heeft u hier profijt van? We vertellen u hier wat u allemaal kunt verwachten.

Wat is het?

Om te beginnen leggen wij u hier eerst kort uit wat 5G precies is. De afkorting 5G geeft de vijfde generatie mobiele netwerken aan, vandaar ook de naam van het netwerk. Hiermee is dit de opvolger van 4G, de verbinding waar het merendeel van de smartphones in ons land nu nog mee verbindt wanneer er geen wifi beschikbaar is. Deze internetverbinding maakt het mogelijk om data te versturen en te ontvangen, waardoor u ook buiten de deur online bent.

Meer mogelijkheden dan 4G

Aangezien het hier om de vijfde generatie mobiele netwerken gaat, is dit dus net weer een beetje beter dan 4G internet. Een van de verschillen van 5G ten opzichte van 4G is de snelheid van het internet, deze ligt bij 5G namelijk aanzienlijk hoger. Via 5G kunt u dus sneller data versturen en ontvangen, maar het is ook stabieler en belast de accu van uw smartphone minder. De verwachting is echter ook dat bedrijven veel profijt hebben van het 5G-netwerk.

Vanaf wanneer 5G?

Allemaal leuk en aardig natuurlijk die informatie over 5G, maar wanneer kunt u er eigenlijk gebruik van maken? Dit moet op korte termijn al gebeuren. Er wordt al jaren over gesproken, maar er komt in juni schot in de zaak. Van de Europese Commissie moet het eerste deel van dit netwerk namelijk op 30 juni beschikbaar zijn. Het hangt echter van de providers af per wanneer het beschikbaar zal zijn in Nederland. Overigens is uw provider niet de enige factor om 5G te kunnen gebruiken. Uw smartphone en abonnement moet er namelijk ook geschikt voor zijn.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden