Welke databundel heb ik nodig?

Een mobiel abonnement afsluiten en benieuwd hoeveel data u daarvoor nodig heeft? Er zijn bundels beschikbaar vanaf 250MB per maand, in sommige gevallen is het zelfs mogelijk om 100MB per maand af te nemen. Aan de andere kant zijn er bundels beschikbaar tot wel 2GB of 5GB per maand. Hoe kunt u daar het best een keuze uit maken? We zetten de hoeveelheid data per handeling op een rij, zodat u daar gemakkelijker uit kunt kiezen.
 

Data per handeling

Het versturen van een WhatsApp bericht kost bijna geen data, het gaat gemiddeld om 0,001MB. Het versturen van een email kost zo’n 0,2MB en bij het bekijken van een internetpagina is er sprake van 0,5MB per stuk. Mobiele pagina’s zijn wat kleiner, de meer geavanceerde pagina’s op het internet kunnen wat groter zijn.
 
Wilt u een foto versturen via WhatsApp of een van de andere apps? Dat kost gemakkelijk 1MB. Het bekijken van een video op Youtube kost 5MB per minuut. Dat betekent dat het streamen van video’s aardig op kan lopen en het verstandig is daarvoor een ruime databundel af te sluiten.
 

Keuze voor een databundel

keuzeWilt u een keuze maken voor een databundel? Het is voldoende om een kleine bundel te kiezen op het moment dat u gebruik maakt van WhatsApp en af en toe over het web surft. Luistert u al wel eens naar online muziek of naar online radio? Kies dan voor een bundel van 1GB per maand. Indien u veel gebruik maakt van het internet en ook video’s wilt kunnen bekijken is het verstandig minimaal 2GB per maand af te nemen. Het is verstandig om de databundel iets ruimer te kiezen dan wat u nodig heeft, zodat u er niet overheen gaat. In veel gevallen zal de provider de snelheid van de bundel dan flink terugschroeven.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden