Youfone op de vingers getikt

De provider Youfone heeft onlangs haar bundelaanbod gewijzigd. Hierbij werd er geadverteerd met onbeperkt internet voor 21 euro per maand. Echter is dit niet het geval, gezien er een fair use policy van kracht is. Wanneer klanten de 15 GB bereikt hebben gaat de internetsnelheid terug naar een snelheid van 64 Kbps. Klanten kunnen dan nog wel blijven internetten, maar wel heel beperkt gezien vele diensten een hogere internetsnelheid vereisen. Youfone is dan ook door de Reclame Code Commissie (RCC) op de vingers getikt, zij vinden de term ‘onbeperkt’ misleidend.
 

Ontvangen klacht

klachtDe Stichting Reclame Code Commissie heeft een klacht ontvangen van de providers Ziggo en Vodafone, deze hebben aangegeven dat de term ‘onbeperkt’ misleidend is. Youfone heeft op haar beurt aangegeven dat de limiet van 15 GB in feite geen beperking is. Zij geven aan dat de gemiddelde Nederlander 1 a 2 GB per maand gebruikt en mocht men toch de 15 GB behalen dan worden er geen extra kosten berekend, enkel de snelheid wordt verlaagd.
 

Oordeel

Ondanks het verweer van Youfone heeft de Stichting Reclame Code Commisie beoordeeld dat de fair use policy wel beperkend is en dat er daardoor niet geadverteerd kan worden met onbeperkte MB’s. Gezien de internetsnelheid dermate verlaagd wordt is het onmogelijk om bijvoorbeeld muziek te streamen of zelfs te luisteren. Het enige wat in feite nog mogelijk is het versturen van berichten en het ontvangen van berichten. De rest is dermate traag dat men veel geduld nodig heeft, of het is zelfs onmogelijk. Bovendien heeft de stichting ook aan dat Youfone zelf aangeeft dat er een bundelgrootte van 15 GB is, hierbij geven ze zelf al aan dat de bundel beperkt is. De naam van de nieuwe bundel is dan ook niet meer ‘Onbeperkt MB’ maar is gewijzigd naar ‘Onbeperkt MB FUP’.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden