4G en sim only

4G en sim only, het zijn twee begrippen waar we sinds een paar jaar veel meer mee te maken zijn gaan krijgen. Ze hebben echter betrekking op twee verschillende zaken, waardoor het verstandig is om dit op te splitsen. 4G heeft betrekking op de snelheid waarmee we gebruik kunnen maken van het mobiele internet, terwijl sim only staat voor de vorm van het abonnement dat we af kunnen sluiten. Een sim only abonnement is een voordelig alternatief voor de reguliere telefoonabonnementen, waar u de telefoon ‘gratis’ bij krijgt.
 

Wat is 4G?

4g-internet4G is de opvolger van 3G, wat uiteraard weer de opvolger is van 2G en G. G zorgde er een aantal jaren geleden voor dat we gebruik konden gaan maken van mobiel internet. Het gaat om GPRS, een standaard met een relatief lage verbindingssnelheid. 2G hebben we eigenlijk nooit zo genoemd, maar we maakten destijds gebruik van de EDGE snelheid, die we soms ook wel 1,5G noemen.
 
Vervolgens wisten we de stap te maken naar 3G, waarmee er verbindingen tot 14,4 Mbit/s haalbaar zijn. Met 4G doen we daar weer een enorme schep bovenop, waardoor we de snelheden van de thuisnetwerken via Wifi kunnen evenaren.
 

4G sim only

4G met sim only zorgt ervoor dat u aan de ene kant gebruik kunt maken van razendsnel mobiel internet, terwijl u de kosten aan de andere kant goed in de hand kunt houden. U krijgt alleen een simkaart bij het abonnement, die u kunt plaatsen in de mobiele telefoon die u al heeft. U betaalt vervolgens alleen voor de belminuten, SMS-berichten en de eventuele internet MB’s die u gebruikt. Uiteraard kunt u ook besluiten los een telefoon aan te schaffen en deze te gebruiken in combinatie met een sim only abonnement met 4G verbinding.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden