Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Dataverbruik bepalen bij sim only

Voordat u een sim only abonnement afsluit is het verstandig om eerst uw dataverbruik te bepalen, tenminste wanneer u wilt genieten van internet op de mobiele telefoon. Mobiel internet bestaat uit een databundel van een bepaalde hoeveelheid MB’s, ook wel megabyte genoemd. Hoe meer MB’s u aanschaft, hoe meer u op het internet kunt doen.
 

Dataverbruik inschatten

dataverbruik-inschattenHet is zonde om een te groot databundel aan te schaffen als u deze MB’s niet opmaakt, u betaald er immers wel voor. Daarnaast is het ook niet verstandig om te weinig aan te schaffen, gezien de kosten buiten de internetbundel per MB erg hoog zijn. Om de juiste internetbundel aan te schaffen dient u het dataverbruik in te schatten. Maar hoe doet u dat? Als u momenteel al een internetbundel heeft dan kunt u op uw factuur of in uw eigen klantenportaal bekijken hoeveel MB’s u per maand verbruikt heeft. Ook zijn er diverse Apps die uw MB verbruik meten. Daarnaast zijn er op diverse websites hulpmiddelen om dit te kunnen bepalen.
 

MB’s verhogen of verlagen

Veel consumenten proberen de eerste maand een bepaalde databundel en gaan ervan uit dat zij het aantal MB’s tijdens hun sim only contract toch nog kunnen verhogen of verlagen. Echter is dit niet per definitie waar, er zijn een aantal providers die deze mogelijkheid bieden, maar ook genoeg die dit niet bieden.
 
Doorgaans is het verhogen niet zon probleem, maar verlagen is vaak wel een probleem en kan dus niet. Ook is het niet slim om zomaar voor een bepaalde internetbundel te kiezen zonder dat u hier enige onderzoek naar heeft gedaan. Als u te weinig MB’s afsluit dan kan u een fikse rekening achteraf verwachten, de kosten voor MB’s buiten de bundel zijn namelijk zeer hoog.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone