Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Sim only buiten de bundel kosten voorkomen

Bij elk abonnement is het mogelijk dat u buiten de bundel verbruikt, ook bij sim only. Bij het afsluiten heeft u gekozen voor een bepaalde hoeveelheid belminuten, sms’jes en MB’s. Zodra u dit verbruikt heeft gaat u buiten de bundel verbruiken. Helaas gaat u hierdoor ook veel meer betalen, u verbruikt immers meer dan waar u oorspronkelijk voor betaald heeft. Maar daarnaast worden er door de providers ook nog eens hogere tarieven gehanteerd voor de diensten buiten de bundel. Daarom is het belangrijk dat u goed uw verbruik in de gaten houdt, zodat u hier eventueel op kunt inspelen en niet onnodig deze hogere kosten hoeft te betalen.
 

Voorkomen

Door u verbruik goed in de gaten te houden kunt u voorkomen dat u buiten de bundel gaat verbruiken. Bijna alle providers hebben een online omgeving voor u gecreëerd waar u dit kunt controleren. Bekijk wel goed of dit overzicht up to date is, want soms loopt deze toch een paar dagen achter. En zo kunt u er niet voldoende op inspelen. Daarnaast zijn er diverse apps die u verbruik bij houden, maar ook hier schijnt wel eens iets gemist te worden waardoor u alsnog extra kosten moet betalen.
 
Tevens zijn er een aantal providers die kosteloos update sms’jes hiervoor versturen. Als u bijvoorbeeld op 75% van het verbruik zit krijgt u een sms en ook wanneer u de tegoeden volledig verbruikt heeft krijgt u een sms. Hierdoor bent u in de mogelijkheid uw belgedrag, smsgedrag of uw internetgedrag aan te minimaliseren dan wel te vermijden en zo de hogere kosten te vermijden.
 

Belplafond instellen

belplafond-instellen-blogOok zijn er bepaalde providers die een extra service als een belplafond aanbieden. Het belplafond houdt in dat u aangeeft dat u niet meer dan een bepaald bedrag wilt verbruiken. Zodra dit bedrag bereikt is worden automatisch alle lijnen geblokkeerd. Uiteraard kunt u nog wel gebeld of gesmst worden, alleen kunt u zelf niet meer bellen, sms’en en internetten. Soms is het wel mogelijk nog een aantal nummers in te stellen die nog wel gebeld kunnen worden, dit is ideaal voor ouders die een abonnement voor hun kind hebben afgesloten.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone