Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Dekking sim only providers

Bent u opzoek naar een sim only provider en bent u benieuwd hoe de dekkingen van de verschillende aanbieders zijn? Doordat er veel sim only providers zijn is het vaak erg lastig om te kiezen, de geboden dekking kan een doorslaggevende factor zijn. In principe kunt u er rekening mee houden dat alle providers gebruik maken van het netwerk van KPN, Vodafone of T-Mobile. Ben en Simpel maken bijvoorbeeld gebruik van het netwerk van T-Mobile, u als klant zult hier dus ook gebruik van maken, overigens merkt u hier niets van. Hollandsnieuwe daarentegen valt weer onder Vodafone en Hi en Telfort maken weer gebruik van het netwerk van KPN.
 

Netwerk

DekkingIn principe biedt het netwerk van Vodafone en KPN een sterkere dekking, zij maken gebruik van een soortgelijk netwerk. Zij gebruiken een GSM 900 netwerk, hierdoor zendt het netwerk een frequentie van ongeveer 900 Mhz. T-Mobile daarentegen maakt gebruik van een GSM 1800 netwerk, waardoor de frequentie op ongeveer 1800 Mhz ligt.
 
Een lagere frequentie betekend een beter en groter bereik. Daardoor zult u bij KPN, Vodafone en alle providers die gebruik maken van hun netwerk een beter bereik ervaren dan bij T-Mobile en de providers die gebruik maken van dit netwerk.
 

Bereik

In bepaalde delen van Nederland zult u weinig verschil merken tussen het bereik van de verschillende providers. Echter wanneer u zich in een bosrijke omgeving bevind gaat u het verschil in bereik wel degelijk merken. Hetzelfde geldt voor een gebied waar veel grote gebouwen staan. In deze gebieden mogen minder masten staan, waardoor een provider met een hogere frequentie hier meer moeite mee zal hebben. Een provider met lagere frequentie daarentegen heeft minder masten nodig en zal daarom een beter bereik kunnen bieden.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone