Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Hoe nummerbehoud regelen?

Bent u benieuwd hoe u nummerbehoud kunt regelen? Nummerbehoud zorgt ervoor dat u het telefoonnummer dat u nu gebruikt ook kunt blijven gebruiken indien u overstapt naar een andere telecom provider. Veel consumenten willen niet overstappen naar een andere provider omdat hun huidige nummer belangrijk voor ze is en ze bang zijn dat ze deze kwijt raken. Echter is dit niet het geval en kunt u bij het overstappen gewoon uw huidige nummer blijven behouden.
 

Overstappen

Bij het overstappen is het van belang dat u aangeeft uw huidige nummer te willen blijven gebruiken. Doorgaans kan dit al bij het aanmeldformulier, maar indien u echt zeker wilt zijn kunt u ook gebruik maken van de overstapservice die door de meeste providers geboden wordt. Zij zorgen er voor u dan voor dat alles vlekkeloos in elkaar overloopt, inclusief het nummerbehoud.
 
overstappen-nummerbehoudIn sommige gevallen moet u bepaalde formulieren invullen om uw nummer te kunnen blijven behouden. In dit geval is het van belang dat u deze formulieren dan ook juist invult. Indien bepaalde zaken vergeten zijn, of onjuist ingevuld zijn bestaat het risico dat het nummerbehoud een vertraging oplevert. Hierdoor zult u bij de werkelijke overstap een paar dagen zonder een verbinding zitten, gezien u niet meer gebruik kunt maken van uw oude provider, maar ook nog niet van de nieuwe doordat uw nummer nog niet juist is overgezet.
 

Kosten nummerbehoud

Nummerbehoud is in de meeste gevallen gratis, u hoeft hier dus geen extra kosten voor te betalen. Echter zijn er wel enkele providers die hier een klein bedrag voor vragen, maar dit zal maximaal om € 10,- gaan. Desondanks wilt u uiteraard hier het liefst niets voor betalen, kijk dus even goed na welke kosten uw gewenste provider in rekening brengt of dat u gebruik kunt maken van gratis nummerbehoud.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone