Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Mobiele telefoon kopen

Bij een sim only abonnement krijgt de nieuwe klant geen nieuwe telefoon, maar alleen een simkaart. Veel consumenten denken daardoor dat ze al in het bezit moeten zijn van een telefoon en als ze deze niet hebben of wanneer deze kapot is dat zij niet kunnen kiezen voor sim only. Echter is niets minder waar, u kunt er ook voor kiezen om zelf een mobiele telefoon te kopen. In diverse gevallen is dit bovendien ook nog eens voordeliger dan wanneer u kiest voor een toestel plus abonnement.
 

Goedkope telefoon

Niet alle mensen hoeven de duurste nieuwste smartphone te hebben, sommige prefereren zelfs een wat eenvoudigere toestel. Deze eenvoudigere toestellen of oudere modellen zijn vaak al behoorlijk afgeprijsd, dan wel goedkoop. Indien u voor een ouder model of een wat simpeler toestel kiest voor toestel + abonnement betaald u vaak nog behoorlijk hoge kosten.
 
Doorgaans is het dan ook in deze situaties voordeliger om voor sim only te kiezen. U schaft zelf de goedkope telefoon aan en besteld alleen sim only, hierdoor betaald u niet aan de provider de kosten voor het toestel omdat u het toestel al betaald heeft. Naast het aanschaffen van een goedkope telefoon in de winkel kunt u er natuurlijk ook voor kiezen een toestel tweedehands aan te schaffen.
 

Werkelijk voordeliger?

telefoon-voordeligerOf sim only werkelijk voordeliger is valt zo niet gemakkelijk te zeggen, hiervoor moet echt een berekening gemaakt worden. Sim only levert sowieso de laagste maandelijkse kosten op, maar de vraag is wat u zelf voor het toestel moet betalen en wat u betaald had wanneer u het toestel + abonnement bij de provider had aangeschaft. Door deze berekening te maken ziet u wat de goedkoopste optie voor de mobiele telefoon die u wilt is. Heeft u niet zoveel wensen wat betreft het toestel, tenminste als deze maar kan bellen? Dan adviseren wij u naar een winkel te gaan waar goedkope mobiele telefoons verkocht worden en gewoon de voordeligste uit te kiezen. In dit geval geldt wel altijd dat sim only werkelijk voordeliger is.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone