Sim only abonnement onder 18 jaar

Voor consumenten die jonger zijn dan 18 jaar is het wettelijk niet toegestaan om een contract af te sluiten. Het afsluiten van een sim only abonnement door minderjarigen is wettelijk gezien dan ook niet toegestaan. Ouders zijn verantwoordelijk voor minderjarigen en hebben de verplichting voor hun kinderen te zorgen en bovendien ook te onderhouden. Zij zijn dan ook verantwoordelijk voor het afsluiten van contracten voor hun kind en ook voor de kosten die hierbij horen.
 
TIP: Bespreek een belplafond met je ouders, dit zorgt ervoor dat er niet buiten de bundel gebeld kan worden. Enkele aanbieders die een belplafond aanbieden zijn Simpel en Youfone. Je kunt deze vinden in onze vergelijker via de onderstaande button.
 
Naar Vergelijker
 
 

Op ouders naam

onder-18Doorgaans kiezen consumenten onder de 18 jaar ervoor het sim only abonnement op hun ouders naam af te sluiten. Echter mogen zij dit niet zelf doen, de ouders dienen dit voor hun kind te regelen. Ouders en hun kinderen kunnen hier gezamenlijk afspraken over maken, over hoe zij dit willen aanpakken. Want ouders zijn in principe financieel verantwoordelijk voor hun kinderen, ook wanneer zij bijvoorbeeld buiten de bundel verbruiken. Wij adviseren u daarom ook hier goed afspraken over te maken zodat het voor beide partijen duidelijk is wat de consequenties in vervelende situaties zijn.
 
Als een ouder ervoor kiest een sim only abonnement voor zijn of haar kind af te sluiten dan komt dit contract op naam van de ouder te staan. In feite mag dit abonnement uitgeleend worden aan een derde, dus ook aan uw kind. Alleen blijft u zelf wel verantwoordelijk voor dit contract en de bijkomende kosten. Uiteraard kunt u samen met uw kind afspreken dat deze kosten weer aan u terugbetaald worden.
 

Belplafond

Ouders vinden het vaak angstig om een sim only abonnement voor hun kind af te sluiten, omdat zij bang zijn dat hun kinderen buiten de bundel gaan verbruiken en dat er peperdure rekeningen op hun te wachten staan. Deze angst blijkt dan ook regelmatig waarheid te worden helaas. Echter kunt u dit voorkomen middels het belplafond. Deze mogelijkheid wordt door diverse providers geboden en middels dit belplafond kunt u een grens aangeven. U kunt bijvoorbeeld aangeven dat uw kind nooit meer dan 10 euro kan verbellen, of een ander bedrag naar keuze.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden