Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Sim only contract

Net als bij vele andere producten en diensten in Nederland is het bij een sim only abonnement mogelijk dat hieraan een contract vastzit. Bedrijven in Nederland hebben hierdoor een bepaalde zekerheid en dat is dat u in ieder geval binnen de contractperiode klant blijft.
 

Verschillende contractduren

tekstlogoBij sim only abonnementen zijn er verschillende contractduren mogelijk, doorgaans is dit 1 of 2 jaar. Echter zijn er hedendaags ook providers die maandcontracten aanbieden. Dit is een stuk flexibeler gezien u hierdoor elke maand in de gelegenheid bent om het contract op te zeggen. De tarieven zijn daarentegen bij een maandcontract doorgaans wel hoger, de provider is er immers niet zeker van dat u langer klant blijft. Bij 1 jaar worden de tarieven dan ook voordeliger en bij 2 jaar nog voordeliger, u kunt dan ook concluderen dat hoe langer u van plan bent klant te blijven hoe goedkoper het uiteindelijk wordt.
 
Echter is de vraag natuurlijk wel of dit interessant voor u is. Want als u bijvoorbeeld niet zeker weet hoelang u dit sim only abonnement wilt gebruiken dan is het afsluiten van een 2 jarig contract een risico. Opzeggen binnen de contractperiode is namelijk niet mogelijk. Afkopen wel, echter is dit ook niet interessant gezien u dan de maandelijkse kosten tot het einde van uw contract alsnog betaald, alleen dan in 1 keer.
 

Na contract

Na het contract mag dit niet automatisch verlengd worden. Vroeger was dit nog wel eens het geval, tegenwoordig mag dit dus niet meer. Wel mag er een opzegtermijn gehanteerd worden, dit varieert per provider maar is doorgaans 1 maand. Dit houdt in dat op het moment dat u opzegt dat het sim only abonnement nog 1 maand doorloopt, echter heeft dit verder niets met contracten te maken.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone