Sim only per seconde afrekenen

Bij een sim only abonnement wat betreft afrekenen bestaan er 2 mogelijkheden. Het is mogelijk dat u per minuut moet afrekenen, maar er bestaat ook een mogelijkheid dat u per seconde kan afrekenen. Het laatste is in principe het voordeligst en is daardoor wellicht ook een factor om rekening mee te houden op het moment dat u voor een sim only abonnement kiest.
 

Hoe werkt per seconde afrekenen

In het verleden werden gesprekken automatisch naar boven afgerond. Dit houdt in wanneer u bijvoorbeeld 2 minuten en 3 seconde belde dat dit naar boven werd afgerond en daardoor uitkwam op 3 belminuten. In principe is dit niet eerlijk gezien een gesprek bijna nooit op de hele minuut eindigt, waardoor u theoretisch gezien niet het aantal belminuten kan opbellen wat u heeft aangeschaft.
 
Echter is het hedendaags ook mogelijk om bij sommige sim only abonnementen van sommige providers per seconde af te rekenen. Hierdoor worden de gesprekken niet automatisch naar boven afgerond, maar gewoon afgerekend op basis van secondes. U kunt dan ook precies bellen wat u heeft aangeschaft, zonder dat er secondes verloren gaan. Helaas bieden niet alle providers deze optie en bij sommige providers is het afhankelijk per abonnement.
 

Per seconde afrekenen voordeliger?

seconde-voordeligerIn principe is het per seconde afrekenen voordeliger, u kunt immers alle belminuten optimaal benutten. Maar wanneer de abonnementen hoger in de maandelijkse kosten zijn kunt u zich afvragen of het afrekenen per seconde werkelijk voordeliger is. Want als u standaard meer moet betalen voor het zelfde aantal belminuten, dan is de vraag wat werkelijk voordeliger is toch iets ingewikkelder. Maar wanneer de abonnementen evenveel kosten per maand of ietsjes duurder zijn kan het afrekenen per seconde wel een groot verschil maken, zeker wanneer u veel gesprekken voert. U kunt dan wellicht ook voor minder belminuten kiezen doordat de secondes niet naar boven afgerond worden.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden