Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Verschillende netwerken sim only

Er zijn een behoorlijk aantal sim only providers. Veel consumenten denken dat elke provider zijn eigen netwerk heeft. Dit is niet het geval, er zijn namelijk maar 3 soorten mobiele netwerken in Nederland. Deze worden beheerd door KPN, Vodafone en T-Mobile. Indien u voor een andere provider dan de 3 genoemde kiest maakt u gebruik van één van deze netwerken, maar u bent geen klant van KPN, Vodafone of T-Mobile. Maar u bent klant van de provider waarvoor u kiest, zij hebben namelijk afspraken gemaakt waardoor de klanten gebruik maken van een van deze 3 netwerken.
 

Verschil in netwerk

Er zitten verschillen in de netwerken van T-Mobile, Vodafone en KPN. De laatste 2 lijken wat betreft de specificaties behoorlijk veel op elkaar en bieden een groter en beter bereik dan T-Mobile. Deze verschillen zijn voornamelijk merkbaar in bosrijke gebieden, maar ook in grote gebouwen.
 
Toch zijn de meeste consumenten tevreden over KPN terwijl zij toch een soortgelijke optie hebben als Vodafone. Het verschil zit hem in dat Vodafone ook op de Duitse markt opereert. Wat hierdoor gebeurt is dat klanten aan de grens vaak te maken krijgen met een overloop naar het Duitse netwerk. De richtlijnen voor de GSM masten zijn in Duitsland anders dan in Nederland, waardoor klanten vaker met het Duitse netwerk verbonden raken. Dit zorgt voor hogere kosten, gezien dit als bellen in het buitenland gezien wordt.
 

Keuze afhankelijk van netwerk?

keuze-afhankelijkVeel consumenten maken de keuze voor hun toekomstige sim only abonnement op basis van het netwerk. KPN is daarbij een voorloper, gezien hierover de klanten doorgaans het meest tevreden zijn. Echter hoeft u zich niet meer blind te staren op een netwerk, doordat meerdere providers hiervan gebruik mogen maken. Bovendien zijn deze providers vaak nog vele malen goedkoper dan de beheerders van het netwerk.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone