Blog

Allerlei interessante artikelen

 

Voor- en nadelen sim only

Een sim only abonnement brengt zowel voor- als nadelen met zich mee, waardoor het van belang is om deze goed tegen elkaar af te wegen. U betaalt een scherp bedrag per maand, maar u dient aan de andere kant zelf voor een mobiele telefoon te zorgen. Daarnaast kunt u rekenen op een hoge mate van transparantie, maar staat daar aan de andere kant tegenover dat u vaak geen gebruik kunt maken van extra diensten van een provider, zoals een leentoestel bij problemen. Een sim only abonnement zit vaak eenvoudig in elkaar, om de kosten zo laag mogelijk te kunnen houden.
 

Lage kosten

voordelen-kostenHet grote voordeel van een sim only abonnement is dat u een relatief laag bedrag per maand betaalt. Veel providers hebben lange tijd ‘gratis’ telefoons aangeboden, in combinatie met dure reguliere abonnementen. De kosten per maand bestonden uit een deel daadwerkelijke belkosten, maar ook voor een deel uit kosten voor de ‘gratis’ mobiele telefoon. Met een sim only abonnement heeft u daar geen last van. U betaalt alleen voor het gebruik van de mobiele telefoon, dus voor de belminuten, de SMS-berichten en de eventuele mobiele MB’s die u verbruikt.
 

Eigen telefoon

Houd er aan de andere kant rekening mee dat u bij een sim only abonnement zelf voor een mobiele telefoon dient te zorgen. U kunt gebruik maken van een exemplaar dat u nog heeft liggen, al beschikt deze waarschijnlijk niet over de meest moderne functies.
 
Het alternatief is dat u zelf een smartphone koopt, al dient u in dat geval zomaar een paar honderd euro op tafel te leggen. Heeft u dat geld momenteel beschikbaar? Weeg de voor- en nadelen van sim only goed tegen elkaar af en bepaal op basis daarvan of dit een goede keuze voor u vormt, of dat u meer heeft aan een regulier abonnement.

Populaire providers

1

SIMYO

Voordeligst met KPN netwerk!


Naar Simyo

2

BEN

Vaak de goedkoopste!


Naar Ben

3

SIMPEL

Nu de verdubbeldagen!


Naar Simpel

4

YOUFONE

Altijd controle door belplafond!


Naar Youfone