Sim only opzegtermijn

Heeft u een sim only abonnement maar wilt u overstappen naar een andere provider, of gewoon het sim only abonnement beëindigen? Dan dient u er rekening mee te houden dat de meeste providers werken met een opzegtermijn. U kunt niet zomaar het abonnement beëindigen, maar dient dan voor de resterende termijn gewoon nog de maandelijkse kosten te betalen.
 

Opzeggen tijdens contractperiode

Binnen een contractperiode is het niet mogelijk het abonnement op te zeggen. De meeste providers werken met een contractperiode van 1 jaar of 2 jaar, maar er zijn ook providers die maar met een maandelijkse contractperiode werken. Indien u binnen deze periode opzegt dient u gewoon nog de maandelijkse kosten te betalen tot het einde van de looptijd, daardoor is het ook niet voordelig het sim only abonnement op te zeggen.
 

Opzeggen na contractperiode

na-contractperiodeOndanks dat de contractperiode verlopen is werken de providers nog steeds met een opzegtermijn. Welke opzegtermijn er precies geldt is afhankelijk van de regels van uw provider, soms kan dit wel 3 maanden zijn. Daarom is het ook verstandig om hier goed op tijd rekening mee te houden voordat uw contract verloopt. Zo bent u er op tijd bij en kunt u op het einde van uw contractdatum overstappen naar de door u gewenste oplossing.
 

Hoe opzeggen?

Opzeggen kunt u op verschillende manieren doen, dit is afhankelijk per provider. Soms wordt er de mogelijkheid geboden dit telefonisch te doen. Indien u voor deze optie kiest let dan wel goed op dat u hiervan een schriftelijke bevestiging ontvangt. In principe geldt hetzelfde wanneer u een opzegbrief verstuurd, let er goed op dat er altijd een schriftelijke bevestiging van de opzegging binnenkomt. Daarom is de veiligste optie dan ook een aangetekende schriftelijke brief te versturen. Houdt er wel rekening mee wanneer u uw nummer wilt behouden dat uw nieuwe provider nummerbehoud dient aan te vragen, ook zij kunnen in dat geval vaak de opzegging voor u regelen.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden