Wifi en sim only

Wifi en sim only hebben van oudsher niet direct veel met elkaar te maken, maar daar komt de laatste jaren snel verandering in. Wifi-dekking maakt in de meeste gevallen geen onderdeel uit van een sim only abonnement, aangezien het hierbij gaat om een mobiele aansluiting. U kunt onderweg gebruik maken van het 2G, 3G of 4G netwerk, afhankelijk van het abonnement dat u afsluit. U betaalt alleen voor de kosten van het gebruik van uw mobiele telefoon, waar u bijvoorbeeld wifi-spots aan kunt toevoegen.
 

Maak gebruik van wifi spots

KPN maakt net als T-Mobile al een lange tijd gebruik van wifi-spots op een groot aantal plaatsen in Nederland. Sluit u er een sim only abonnement af? Dan heeft u in een aantal gevallen de mogelijkheid om hier gebruik van te maken, waardoor u onderweg bijvoorbeeld wat bestanden kunt downloaden, zonder dat dit ten koste zal gaan van het aantal internet MB’s dat u per maand mag gebruiken.
 
Ook Ziggo biedt u de mogelijkheid een sim only abonnement af te sluiten, met toegang tot de eigen wifi-spots. Bij Ziggo zijn dat er meer dan een miljoen door heel het land, gezien het grote aantal abonnee’s dat hun internetverbinding deelt.
 

Beperk het internetgebruik

beperk-internetgebruikWifi en sim only gaan daarnaast goed samen op het moment dat u uw mobiele dataverbruik wenst te beperken. Maak thuis, op school of op de zaak zoveel mogelijk gebruik van het wifi-netwerk. U zorgt er op die manier voor dat u kunt surfen en downloaden zoveel u wilt, zonder dat dit ertoe zal leiden dat u aan het eind van de maand bij dient te betalen. Daarnaast zullen een aantal providers uw snelheid drastisch omlaag bijstellen wanneer u uw mobiele internet MB’s voor die maand heeft verbruikt, bijvoorbeeld door te weinig gebruik te maken van wifi.

© Goedkoopste-simonly.com 2012-2020 – Alle rechten voorbehouden